2010-10-15 10:06:53• hírek • Szatmar.ro

A közönség segítségére is szükség van

A VSK szombaton igazi nagycsapattal, a bukaresti Steauával csap össze.

Biztosra vehető a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának a szombati győzelme a Steaua ellen a Nemzeti Liga 7. fordulójában. Legalábbis ami a statisztikát illeti, mert hát a sport, akárcsak az élet, nem a statisztikáról szól, így hát Palkó János és Nicolae Istrate fiaira kőkemény összecsapás vár 11 órától a Sportlíceum Ady Endre utcai termében.

A már említett statisztika azonban mindenképpen a VSK mellett szól, mivel a csapat az idei szezonban eddig mindkét hazai meccsét megnyerte a Bákó illetve a Brassó ellen. A Steaua ezzel szemben egyelőre nyeretlen vendégként, mivel egyaránt kikapott Tg.Jiuban és Kolozsváron, míg Nagybányán csak egy döntetlenre futotta az erejéből. A katonacsapat, ahol 37 ponttal az a Birtalan a legeredményesebb játékos, aki az előző két szezonban a hazaiakat erősítette, amúgy is beragadt a szezonkezdetkor: eddig hat meccsen négy pontot tudtak csak szerezni és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a VSK-t a bajnoki tabellán.

Ami a szatmáriakat illeti, a gólszerzéssel nincsenek komoly gondok, a házi góllövőlistát Timofte 27 góllal vezeti, őt Olah, Savlovschi és Surducan követi 25-25 találattal. Az ő célzókészségükre szüksége is lesz a csapatnak szombaton, ugyanúgy, mint a közönség buzdítására.

„Mindenki nagyon készül a szombati meccsre, a csapatot fűti a visszavágás is, hiszen az elmúlt idényben bírói segédlettel nyert a Steaua egy góllal Szatmáron. A csapatból mindenki egészséges, a fiúk optimisták, és szerintem, ha a csapat olyan játékot nyújt mint Bákó ellen, akkor nem lehet gond a győzelem. A Steaua már nem a tavalyi csapat, de azért még mindig erős. Persze nagyon számítunk majd a közönségre is, és reméljük teltház lesz a csarnokban, a Steaua bármely sportágban egy közönségcsalogató név", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

Érdekességképpen a találkozót az a Ciurea-Barcan páros vezeti, akikkel a VSK-nak még soha nem sikerült nyernie. Reméljük azonban a craiovai játékvezetők sem tudják majd legyőzni a statisztikát.

Nemzeti Liga, 7. forduló, péntek:
Székelyudvarhelyi HC-Brassói Dinamo (DigiSport, 20.00)
Szombat: Szatmárnémeti VSK-Steaua
Kolozsvári U Transilvania-Suceavai Bucovina
Nagybányai Minaur-Tg. Jiu-i Pandurii
Resicabányai UCM-Bukaresti CSM
Vasárnap: Temesvári Poli-Nagyváradi CSM
Bákói Stiinta-Konstancai HCM

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: